Dekaron - Isčekivanje pobednika

Došao je i kraj takmičenju na Dekaronu i ostaje sve na Administratorima da odluče ko je pobednik. Svaki igrač Dekarona imao je mogućnost takmičenja i svi su bili u ravnopravnoj borbi. Takmičenje se sastojalo u izabiru najbolje editovane slike iz Dekarona na temu nove godine.

Takmičenje je zatvoreno 6-og januara... i sada nam ostaje samo da čekamo proglašenje pobednika i dobitnika nagrada.

Čak se i autor ovog bloga oprobao i iskreno se nada nekoj nagradi. :)

Dekaron - Random spawn event

Da Administratori rade na populaciji igre i da žele da privuku pažnju novim igračima govori novi event koji se dogodio 9.decembra. Postavljanje mnoštva mobova (kripova ili  zivotinja) od stranje administratora ,koji bi se stvarali na raznim mestima na mapi. Ubijanjem tih mobova dovelo bi do drop-ova karakterističnih stvari kao sto su: argate,legendarni itemi, maverici...

Pre svakog stvaranja mobova administratori bi se javljali u vidu poruke koja bi se prikazivala svakom igraču u gornjem levom uglu. Tekst poruke činio bi informaciju na kojoj mapi će se u narednih nekoliko minuta stvarati mobovi.

Dekaron - 80lvl -90lvl Tutorial

Ako već igrate igru Dekaron i stigli ste do lvl-a 80 sigurno se pitate šta da radite dalje...

Izlaskom iz Draco I uzimanjem lvl 80 imate mogućnost ulaska u Python castle gde možete da se lvl-ujete sve do lvl 90 što je i preporučljivo ali imate i mogućnost da odete i u drugu mapu zvanu Avalon. U Avalonu možete pronaći i legendarnu opremu koja je veoma korisna.

Najbolja mesta za lvl-ovanje ujedno i najbrža su  Fe i Fw (far east i Far west) to su linije u skroz levo i skroz desno na mapi.

Dekaron - 55lvl -80lvl Tutorial

 Ulaskom u Crespo mapu pri dobijanju 55lvl-a pružaju vam se brže I bolje mogućnosti od Norac ili Castor cave-a. Na Crespo mapi postoje 2 tačke 88:88 i 130:130 koje prestavljaju kordinate I lako će te ih pronaću pomoću mape. Na tim mestima se treba zadržati do 60 lvl-a i onda treba ići u Crespo dungeon C,B,A sve do lvl-a 80. Na 65lvl-u ima još jedna mapa zvana Draco desert koja podseća na pustinju.

Dekaron - 1lvl - 55lvl Tutorial

Ako ste završili sa svim detaljima vezanim za pravljenje account-a I spremni da započnete igru sigurno želite da se bolje upoznate sa samim početkom, da na najlakši  I najbrži način napredujete.

Pri ulasku u igru I izabirom rase sa kojom će te igrati imate mogućnost biranja 2 mape (Loa castle I Braken castle). Sve je jedno koju mapu izaberete jer na njima imate iste mogućnosti. Mape se sastoje od zamka u sredini I zivotinja koje se nalaze oko zamka. Ubijanjem tih mob-ova lako će te uzimati lvl I brzo će te stici do lvl 10. Kada dosegnete taj lvl preporučljivo je da predjete u drugu mapu (Nort morte ili Nort ares) tu možete da se lvl-ujete do lvl-a 15. Zatim prelazite u mapu zvanu Denebe gde možete uzeti sa lakoćom 20 lvl. Ali nemojte da zaboravite da odete u dungon 12+ koji pri završetku daje jedinstvenu nagradu. Najbolji I najbrži način da se lvl-ujete posle je da odete u Norac ili Castor cave 1 nivo I tu možete uzeti lvl 25. Zatim mape Heiharp I Reques daju najbržu mogućnost napredovanja do 34lvl-a. Na 34lvl-u imate mogućnost ulaska Nunvice dungeon koji je preporučljiv čak do 45lvl-a. Uzimanjem 45 lvl dungeon postaje loše mesto za napredovanje pa ga je bolje zameniti za Norac ili Castor cave drugog nivoa sve do 55lvl-a.

Dekaron - Dobijanje krila

Ako ste ikad igrali igru dekaron ili gledali neke screenshout-ove sigurno ste primetili da pojedini igrači imaju krila. Krila služe kao neka vrsta obeležja a dodaju i dosta pogodnosti.

Da bi imao mogućnost nošenja krila potrebno je imati 102lvl, 50 miliona dil (novac u dekaronu)  i završen zadatak vezan za krila. Zadatak čine ubijanje određenih mobova i prikupljanje odredjenih stvari koje su potrebne za pravljenje krila.

Svaka vrsta u Dekaronu ima krila različitog oblika:

 http://img139.imageshack.us/img139/1773/28377117op0.png

Neizvesno takmičenje u Dekaron-u

Takmičenje koje je administracija Dekaron-a prestavila igračima izazvala je veliku buru i počela je trka za prvo mesto. Nagrade su neverovatne:

1.Dekaron Ring 30 days + Mount 30 days and 5000 KASH!

2.Dekaron Ring 30 days + Blacksmith’s Talisman (5 pieces) and 3000 KASH!

3. Dekaron Ring 30 days and 1000 KASH!

Jedini zadatak takmičara je da snimi igranje u expedition mapi i da okači na MYGAMERSVIDEO.COM i samim tim konkuriše za jedno od nagrada.

Dekaron - Začeci Alokena već u Action 4.5

I ako se još ništa ne spominje u vezi sa aloken invazijom, sa Action 4,5 koji je nedavno implementiran u Dekaron, pojavili su se prvi nagoveštaji. U nastavku pojavio se novi NPC koji kada dođete kod njega ima mogućnost da vam postavi kviz-pitanja.

 http://img517.imageshack.us/img517/5581/58420100zq2.jpg

Ako odgovorite na sva pitanja tačno dobijate poklon...koji može biti baš kao na slici...

Dekaron - Prvi utisci sa izlaskom novog nastavka

Prvi utisci nakon izlaska nastavka su raznovrsni. Naravno mnogo je više onih pozitivnijih jer je ipak sa nastavkom doslo dosta izmena I poboljšanja u samoj igri. Sve što je najavljeno to je i u dekaron implementirano. Novi skillovi, Black list, gems 6% ...

Ali prvo razočarenje koje su igrači mogli videti 10.decembra jeste da summoner-i nisu dobili free reskill. Velika očekivanja da će summoner-i sa novim skil-ovima preokrenuti tok igre palo je u vodu. U igri dominaciju jos drže bagi-ji,hunteri,knight-ovi...

Kao i sam naziv nastavka Action 4.5 koji nije potpun patch već samo nastavak vec postojećeg Action 4 nije doneo dosta toga već samo neke sitne prepravke. Ostaje nam samo da čekamo nastavak Action 5 koji još nije najavljen i koji bi po pričama mogao da izmeni ceo tok igre.

Zvanično najavljen izlazak nastavka za Dekaron

Dugo iščekivani nastavak Dekaron-a najzad je i zvanicno najavljen. Na oficijalnom forumu GameTribe u odeljku Dekaron-a, administratori su istakli datum izlaska novog nastavka koji je već izašao za američko tržište. Na ovoj adresi možete detaljnije da se upoznate sa izlaskom nastavka i koje novosti on donosi.

http://www.destructoid.com/wp-content/uploads/2006/04/dekaron0008_1024.jpg

Dekaron - izazovi administratore!

U svetu Dekarona odvija se još jedan dogadjaj. Administratori su se potrudili da zabave igrače dekarona tako sto će se oni oprobati u sopstvenoj igri. Za sada samo tri administratora sa najačom opremom izazivaju timove od po 6 igrača. Na ovom linku možete da pogledate raspored kada će administratori dolaziti u igru. Oni će dolaziti na tačno odredjenom mestu a to je zatvor u Braiken castle.

Ovo će biti jedinstvena prilika da se oprobas zajedno sa svojim timom i testiraš svoju snagu...

Uživajte... Srećno :)

Najava novog sub-servera!

Dekaron EU posle duže vremena najavljuje ubacivanje novog servera u okviru insanie. Na oficijalnom forumu ove igre imate mogućnost glasanja za ime novog servera. Na ovoj adresi se vrši glasanje i ako požurite možete da vidite kakvo je stanje glasanja i ko ima prednost.

Lista imena:

- Eldorado

- Shangri-La

- Xanadu

- Nanga Parbat

- Neverland

- Avalon

- Cibola

- Valhalla

- Atlantis

Ako vam se svidja neko ime i želeli biste da glasate,glasajte jer možda baš vaš glas odluči.

:)

Dekaron -Shop

Možete da je i ne koristite al svakako daje mnogo toga... To je jedina "radnja" gde se može kupovati za pare koje koristimo u stvarnom životu. Da bi ste bili u mogućnosti da plaćate potrebno je da otvorite nalog na Gametribe sajtu. Postoji više načina plaćanja ali Srbija kao i ostale zemlje balkana podržavaju samo plaćanje platnim katricama. Kada pristupite stranici plaćanja potrebno je samo napisati svoje osnovne podatke i podatke sa svoje kartice i u najbržem roku pare sa racuna biće prebačene u pare "coints" koje možete trošiti u igrici. Države evropske unije imaju za sad više mogućnosti plaćanja (sms,putem telefona...).

Ako želite da kupujete u Dekaron-shop-u i tu možete naći dosta toga što vam može pomoći u samoj igri. Od kostima koji menjaju vas oblik u igri pa do raznih alata koji vam povećavaju mogućnost napredovanja u pravljenju predmeta. 

 img60/9392/30228612aq7.png

 Ako imate viška novca evo jos jednog mesta gde ga možete potrošiti. ^^

 

 

Održite korak sa najboljima

Skoro u svakoj kompjuterskoj igri postoje elementi takmičenja. Tako i na Dekaronu iz dana u dan vodi se borba između timova i "Guildova". Koliko se može biti "jak" zavisi od dve stvari,od toga koji si lvl (1-150+) i kakvu opremu imaš. Postoji nekoliko načina kako da se poboljša oprema. Za sve oklope i oružije najvažnije je koji je rank (0-9). Povećavanje ranka itema se radi tako sto se ubacuju posebni kristali koji mogu biti: Cooper (crveni),Silver (sivi),Gold (zlatni).

 Postoje i drugi načini poboljšanja svoje opreme tako što se stavljaju posebni gem-ovi u rupe na oružiju ili oklopu. 

 

 Ako želite da se dobro zabavite i da se takmičite sa ostalim igračima širom evrope spremite dobru taktiku i uđite u svet dekarona.

Loše strane Dekaron-a

Kada igrate neku igru uvek se pitate da li mmorpg ima kraja tj. koji je poslednji lvl i koliko treba da se to dostigne. Kod dekarona kao i kod većine MMORPG igara trošićete dane,sate,mesece pa čak i godine al nikad nećete stići do poslenjeg lvl-a jer igra napreduje brže nego što ste vi u mogućnosti da pratite. To je najveća mana ove igre jer ima možda i najviše lvl-a od svih konkurentnih igara tog ranga. Sto u prevodu znači protraćeni dani u dosadnom grind-u. Želja da postanete što jači vas sve više obuzima u toku igre i navodi vas da plaćate stvari u igri sa pravim parama. Ali i ako imate dovoljno para i spremni ste da plaćate nije dovoljno već morate da imate baš puno sreće. Što dovodi igrače do razočaravanja i odustajanja. Hakera uvek ima jer je igra besplatna i ništa ih ne košta da probaju nešto da urade.

Sve ovo je slučaj sa kojim se bore i ostale igre poput Dekaron-a.

 

 http://i289.photobucket.com/albums/ll239/mobiusgames/dekaron_poster_anticipatedblurb.jpg